Mainos
Mainos

Monet ripottelevat munakoison leikkauspinnoille suolaa ja antavat sen vetäytyä jonkin aikaa. Näin munakoisosta saadaan osa nestettä tihkumaan pois, ja siitä tulee vähemmän kitkerää.

Neljälle

  • 4 pientä munakoisoa
  • suolaa

Täyte

  • 400 g herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3-4 dl maitoa
  • 150 g kevyttä kinkkua
  • kevyttä juustoraastetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise munakoisot pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Suolaa puolikkaat ja laita ne ylösalaisin talouspaperille, jotta niistä imeytyy pois kosteutta.

2. Viipaloi sienet ja paista voissa kunnes ne alkavat saada väriä. Puuteroi päälle jauhot, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää maito vähän kerrallaan, keitä kunnes muhennos paksunee. Suikaloi kinkku ja kääntele mukaan sieniseokseen.

3. Kuivaa munakoisot, täytä ne muhennoksella ja ripottele päälle juustoraaste. Laita munakoisot kypsymään uuniin kunnes ne ovat pehmenneet ja juusto saanut väriä, n. 20 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme