Mainos
Mainos

Täytä kääryleet jauhelihalla ja luumuilla ja keittele kypsiksi maukkaassa luumukastikkeessa. Kiinnitä rullat hammastikuilla niin täyte pysyy paikallaan. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 500 g vähärasvaista sianlapaa viipaleina
  • 200 g sianjauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 250 g kivettömiä luumuja
  • 1 ½ rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Kiinnitykseen

  • hammastikkuja

Valmistusohje

1. Ota kolmannes luumuista sivuun ja hienonna ne. Sekoita hienonnetut luumut, jauheliha, kananmunat, maito, ½ tl suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria. Laita sianlihaviipaleet leikkuulaudalle ja jaa jauhelihaseos niiden päälle. Kääri viipaleet rullalle ja kiinnitä jokainen kääryle parilla hammastikulla.

2. Ruskista voita padassa. Laita kääryleet pataan ja ruskista joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia.

3. Lisää loput luumut sekä kuohukerma pataan. Keitä kunnes kastike on sakeutunut. Poista hammastikut kääryleistä ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme