Mainos
Mainos

Jos jostakin muusta ruoanlaitosta on jäänyt yli kinkkua tai kanaa, voit kuutioida ne hienosti, sekoittaa perunan kanssa ja saada täyttävämmän ruoan.

Kahdelle

  • 2 isoa perunaa/uuniperunaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ dl juustoraastetta, esim. cheddaria
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • kermaviiliä
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Kääri perunat alumiinifolioon tai pistele niihin reikiä haarukalla. Laita perunat uuniritilälle ja paista n. 1 tunti 200 asteessa tai 1 tunti ja 15 minuuttia 175 asteessa. Perunat ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä. Kokeile haarukalla tai tikulla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita ne ranskankerman kanssa, lisää juustoraaste, oregano ja mausta suolalla ja pippurilla. Ota perunat uunista, halkaise ne pituussuunnassa. Koverra varovaisesti sisus ilman että kuoret menevät rikki. Sekoita peruna ranskankermaseoksen kanssa niin sileäksi kuin mahdollista.

3. Laita perunankuoret pellille tai uuninkestävään vuokaan. Täytä perunaseoksella. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta ja laita uuniin kunnes ne ovat saaneet hieman väriä, 5-7 minuuttia. Tarjoile heti kermaviilin ja ruohosipulin kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme