Mainos
Mainos

Tavallisista sinisimpukoista tulee aivan ihania, kun ne keittää tulisten thaimaalaisten mausteiden kera. Säästä makuisa liemi ja tiputtele se jasmiiniriisikulhollisen päälle.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl tuoretta korianteria silppuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 limetinlehteä (kaffir)
  • ½ ruukkua basilikaa

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne sekä chili viipaleiksi. Hiero morttelissa chili, valkosipuli ja korianteri karkeaksi soseeksi ja kuullota sitten seosta muutama minuutti öljyssä. Lisää joukkoon osteri- ja kalakastike ja mahdolliset kaffir-lehdet. Sekoita ja nosta liedeltä.

2. Kopauta avoimia simpukoita työpöytään, ja jos ne eivät sulkeudu, heitä pois. Laita sulkeutuneet simpukat pataan.

3. Kaada päälle 2 dl vettä ja mausteseos. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia. Tarjoile simpukat liemikastikkeen ja keitetyn riisin kanssa. Koristele tuoreella korianterilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme