Mainos
Mainos

Muruinen, suolainen juusto ja pehmeät, makeat punajuuret muodostavat ihanan vastakohtien harmonian sekä koostumuksessa että värityksessä. Ellet löydä galanga-juurta voit käyttää tuoretta inkivääriä, joka ei maistu aivan samalta, mutta käytetään samalla tavoin.

Neljälle

  • 6 isoa punajuurta
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 cm galanga-juurta tai inkivääriä
  • 4 sitruunaruohon kortta
  • 4 limetinlehteä
  • 4 rkl limetinmehua
  • 1 dl sokeria

Chilikastike

  • ½ tl sambal oelekia
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • 3 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Chilikastike: Purista mehu limetistä ja appelsiinista. Sekoita keskenään sambal oelek, limetti- ja appelsiinimehu sekä soija. Lisää oliiviöljy vähän kerrallaan ja vispaten. Siirrä kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuori ja punajuuret ja leikkaa jokainen 8 lohkoon. Kuori ja viipaloi galanga-juuri. Murskaa ja silppua sitruunaruohot ja silppua limetinlehdet. Pane punajuuret, limettimehu, sokeri, limetinlehti, galanga-juuri ja sitruunaruoho kattilaan ja täytä vedellä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes punajuuret ovat pehmeitä, 15-20 minuuttia.

3. Kaada punajuuret lävikköön ja anna jäähtyä. Nosta ne kulhoon ja murenna niiden päälle fetajuustoa, sekoita joukkoon chilikastike.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme