Mainos
Mainos

Thaimaalaisen aterian aloittaa usein pieni kupillinen keittoa. Tämä katkarapukeitto on yksi suosituimmista. Se valmistetaan perinteiseen tapaan kypsentämättömistä katkaravuista ja thaimaalaisista pienistä sienistä.

4 annosta

  • 500 g kypsentämättömiä katkarapuja
  • 1½ litraa vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 nippu tuoretta korianteria juurineen
  • ½ tl kokonaisia mustapippureita
  • 300 g pieniä herkkusieniä
  • 3 kaffirlimetinlehteä
  • 2 sitruunaruohon vartta
  • 5 cm tuoretta galanjuurta
  • 2 tuoretta chilipalkoa
  • 4 rkl limettimehua
  • 4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Pane päät ja kuoret isoon kattilaan. Lisää vesi ja suola ja kiehauta. Huuhtele korianteri huolellisesti. Leikkaa juuriosat irti ja paloittele ne. Hienonna juuret ja pippurit huhmareessa. Lisää seos katkarapujen kuorten kanssa samaan kattilaan ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

2. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Halkaise suurimmat. Huuhtele limetinlehdet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori ja leikkaa sitruunaruohon varret 3 cm paloiksi. Murskaa palat veitsen lappeella. Kuori galangajuuri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Poista chileistä siemenet, huuhtele ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa limettimehu ja kalakastike pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon chilit.

3. Lisää katkarapuliemeen sitruunaruoho, limetinlehdet ja galangaviipaleet ja anna kiehua kaks minuuttia keskilämmöllä. Lisää katkaravut ja sienet. Hauduta 3-5 minuuttia ilman kantta. Sekoita joukkoon chiliseos. Kaada keitto annoskulhoihin. Koristele korianterinlehdillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme