Mainos
Mainos

Makuja-kokki Henri Alén valmistaa hiihtolomalaisten iloksi tomaatti-anjovisleipäpizzoja. Rapeiden pizzaleipien seuraksi sopii raikas salaatti.

Ainekset

  • 1 ranskanleipä
  • 8 pientä anjovisfilettä
  • 5 luumutomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliivirenkaita
  • 2 dl raastettua juustoa
  • tuoretta basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku jääsalaattia ja lollo-rosso salaattia

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä pitkittäissuunnassa noin puolentoista sentin paksuisia siivuja. Paahda leivät uunissa grillivastuksilla tai nopeasti pellillä öljyssä kullanruskeiksi. Aseta paahdetut leivät uunipellille.

Viipaloi tomaatit ja punasipuli ja asettele ne tasaisesti leiville. Lisää muutama anjovisfilee ja ripottele oliivit niiden päälle. Hienonna basilika ja valkosipuli ja sekoita ne juustoraasteen joukkoon. Ripottele seosta tasaisesti leiville ja paista 210-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, tai kunnes juustoraaste on kullanruskeaa.

Tarjoile leivät raikkaan salaatin kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme