Mainos
Mainos

Perinteisimmillään lampaanviulu on tuoresuolattua ja kuivattua lampaanreittä. Jos pidät keittiössä puuhastelusta, voit valmistaa lampaanviulun myös itse.

1 lampaanviulu

  • 1 tuore tai pakastettu lampaanreisi (noin 2 kg)
  • 2½ litraa vettä
  • 2½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje

1. Valmista suolaliemi vedestä, suolasta ja sokerista. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.

2. Pane tuore lampaanreisi isoon, vahvaan muovipussiin. Jos käytät pakastelammasta,

pane liha pussiin jäisenä. Kaada pussiin suolalientä, kunnes liha on liemen peitossa, ja sulje pussi huolella. Pidä pussia jääkaapissa kolme vuorokautta, kääntele muutaman kerran suolautumisen aikana. Anna pakastetun lampaanreiden sulaa huoneenlämmössä 12 tuntia, ennen kuin panet sen jääkaappiin.

3. Ota lampaanreisi jääkaapista ja huuhtele ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele liha ruokaöljyllä ja työnnä paksumpaan kohtaan lihalämpömittari. Kypsennä uunin alatasolla, kunnes sisälämpö on 75 astetta. Ota uunista ja anna jäähtyä.

4. Leikkaa lampaanreisi ohuiksi viipaleiksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme