Mainos
Mainos

Kokeilepa turskan suolaamista ennen kuin paistat sen uunissa. Vaatii hieman esivalmisteluja, mutta upeat maut ovat vaivan arvoisia.

4 hengelle

  • 1 kg turskafileetä
  • oliiviöljyä uunipannulle

Liemi

  • 2 1/2 l vettä
  • 1 1/3 dl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3-4 valkopippuria
  • 1/2 laakerinlehti
  • 3-4 persiljanoksaa

Juuresmuhennos

  • 4 keskisuurta perunaa
  • 1/2 lanttu
  • 1/2 juuriselleri
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl lihalientä
  • 25 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Vihreä kastike

  • 4 dl persiljaa karkeasti hienonnettuna
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 25 g voita

Valmistusohje

1. Suolattu turska: keitä liemeksi vesi, suola, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja persilja. Anna liemen jäähtyä ja pane kylmenemään. Laita turskafileet kylmään liemeen ja pidä jääkaapissa 1 1/2 vuorokautta.

2. Juuresmuhennos: Keitä perunat ja juurekset. Kaada keitinvesi pois ja survo juurekset. Sekoita muussiin lihaliemi, voi, suola ja pippuria myllystä.

3. Kastike: Kiehauta vesi, johon olet lisännyt hieman suolaa. Kaada sekaan persiljasilppu ja kiehauta uudelleen. Kaada sekoittimeen ja miksaa voin kera. Mausta ja pidä lämpimänä.

4. Uunissa paistettu turska: Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu oliiviöljyllä ja lado fileet pannulle. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme