Mainos
Mainos

Tässä ohjeessa kala marinoidaan yön yli sitruuna-limettimarinadissa, joten varaa valmistukseen riittävästi aikaa. Tarjoa meksikolaistyylisenä alkuruokana tai iltapalana. Maissin sijaan voit tarjota keitettyjä bataatteja.

4 annosta

  • 300 g pakastettua turskafileetä
  • ½ dl vastapuristettua limettimehua
  • ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 punasipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 4 maissintähkää
  • 2 keräsalaattia
  • 2 tuoretta, punaista chilipalkoa

Valmistusohje

1. Kuori punasipulit ja leikkaa toinen viipaleiksi. Leikkaa sulatetut turskafileet pieniksi paloiksi.

2. Sekoita kulhossa limettimehu, sitruunamehu, oliiviöljy, chilijauhe, puristetut valkosipulinkynnet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kääntele kalapalat ja sipuliviipaleet mausteliemessä ja marinoi yön yli.

3. Keitä maissintähkiä ripauksella suolaa maustetussa vedessä 20 minuuttia. Paloittele tähkät. Halkaise, huuhtele ja suikaloi chilipalot. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille ja jaa kalapalat salaatinlehtien päälle. Leikkaa toinen sipuli renkaiksi. Koristele ceviche sipulirenkailla, chilisuikaleilla ja keitetyllä maissilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme