Mainos
Mainos

Kun alat leikata kypsää hanhea tarjoiltavaksi, aloita irrottamalla ensin reidet. Viipaloidessasi rintalihoja leikkaa niin lähelle rankaa kuin mahdollista, että saat myös selkälihat mukaan. Koristele valmiiksi viipaloitu lintu kuivatuilla luumuilla tai keitetyillä omenanpuolikkailla, jotka on täytetty hyytelöllä.

Kahdeksalle

  • 1 hanhi, 4-5 kg
  • 1 sitruuna
  • 1 ½ rkl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 6 omenaa

Kastike

  • 8 dl paistolientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl madeiraa
  • 2 tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Sulata hanhi ja ota talteen (mukana olevat, yleensä muovipussissa) sisäelimet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero hanhi sisältä ja ulkoa sitruunalohkoilla. Mausta sisäpuolelta ja täytä lintu kuorimattomilla omenalohkoilla. Ompele paistinlangalla kiinni linnun perä- ja kaula-aukko. Sido jalat yhteen. Mausta myös päältä suolalla ja pippurilla. Aseta hanhi uunipannuun rinta ylöspäin ja pane uunin alatasolle.

2. Valele hanhea silloin tällöin paistoliemellä. Paistoaika on 2-3 tuntia. Keitä sisäelimet sillä aikaa. Hanhi on valmis, kun liha on läpikypsää siinä kohdassa, jossa reisiluu on kiinni rangassa ja kun lihaneste on kirkasta ilman rosan häivää. Ota hanhi uunista ja peitä se.

3. Kastike: Sulata voi kasarissa. Ota liedeltä ja lisää vehnäjauho sekoittaen. Mittaa uunipannulla oleva paistoliemi, ja kuori rasva. Lisää paistoliemeen hieman linnun sisäelinten keitinlientä. Siivilöi paistoliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita vehnäjauhosuuruskasari takasin liedelle ja ohenna paistoliemellä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä hiljaa 3-5 minuuttia. Mausta madeiralla ja soijalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme