Mainos
Mainos

Laske 1-2 perunaa jokaiselle ruokailijalle. Alkuruoaksi riittää yksi, pääruokana kahdesta tulee paremmin kylläiseksi. Pienet uuniperunat ovat myös mukava ruokalaji seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa
  • karkeaa suolaa vuokaan
  • 2 dl kermaviiliä
  • 50 g muikunmätiä
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa ja huuhdo perunat hyvin. Kuivaa ne ja pistele niihin reikiä, jotteivät ne räjähdä uunissa.

2. Laita perunat suolapedille uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 1-1 ¼ tuntia.

3. Leikkaa perunoiden päälle ristiviillot ja paina sivuilta, niin että viillot avautuvat. Tarjoile kermaviilin, muikunmädin ja ruohosipulin kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme