Mainos
Mainos

Piikkikampela valkoisen, kiinteän lihansa kanssa on ihana kala! Sekä piikki- että silokampela ovat rakastettuja klassikoita keitettyinä, kirkastetun voin ja piparjuuren kanssa tarjoiltuna. Helpoiten valmistat kampelan kuitenkin hitaasti uunissa. Laske ½ kg kalaa per ruokailija, kun valmistat kokonaista kalaa.

Neljälle

  • 1 kokonainen piikkikampela, 2-3 kg, perattu
  • suolaa

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja
  • kirkastettua voita
  • vastakeitettyjä perunoita
  • raastettua piparjuurta
  • persiljaa koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

2. Kuivaa kala ja laita se voipaperin tai folion päälle uunipellille. Anna kala kypsyä hitaasti. Kahden kilon kampela valmistuu noin kahdessa tunnissa, kolmen kilon kampela 2 tunnissa 15 minuutissa. Huomaat sen, kun liha irtoaa selkäruodosta. Silloin kala on valmis.

3. Raaputa nahka pois ja suolaa. Aseta kala kokonaisena pöytään ja vedä nahka pois. Tarjoile kala perunoiden, kirkastetun voin, sitruunan ja piparjuuren kera. Koristele persiljalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme