Mainos
Mainos

Vadelmavaahto sukaakeksien kera

Maukas jälkiruokavaahto valmistuu helposti pakastevadelmista.

4 annosta

  • 200 g sulaneita vadelmia
  • 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 valkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 1/3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • ohuita suklaakeksejä

Valmistusohje

1. Paina sulaneet marjat siivilän läpi soseeksi. Pane liivatelehti kylmään veteen.

2. Keitä vesi ja 1/3 dl sokeria sokeriliemeksi. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja ½ rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ensin pisaroittain ja sitten ohuena nauhana. Sulata liivatelehti ja vatkaa se valkuaisvaahtoon. Lisää likööri.

3. Vatkaa kerma. Sekoita kerma vadelmaseokseen. Kääntele kerma-vadelmaseos valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto annosvuokiin ja nosta ne jääkaappiin. Kumoa vaahto lautasille ennen tarjoilua ja koristele ohuilla suklaakekseillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme