Mainos
Mainos

Tämä ruokalaji on helpompi valmistaa kuin voisi luulla. Idea on peräisin Välimeren rannikolta, jossa kala ja äyriäiset maustetaan usein sahramilla. Sahrami nimittäin antaa ruoalle hienon, pehmeän maun ja upean värin. Älä osta liian pieniä rapuja, sillä kunkin ravun tulisi painaa runsaat 100 grammaa.

4 annosta

  • 12 isoa rapua
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 dl ranskankermaa
  • 1 munakeltuainen
  • ½ g sahramia (1 pakkaus)
  • 4 rkl hienonnettua purjoa
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Halkaise ravut pitkittäin ja pane ne kuori alaspäin uunipellille. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ranskankerma, munankeltuainen, sahrami, valkosipuli, purjo ja sinappi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Annostele seos rapujen päälle.

2. Gratinoi rapuja uunin ylätasolla 275 asteessa (ylälämpö) noin 8 minuuttia, kunnes gratiinikastike saa kauniin värin. Asettele lautasille, koristele sitruunalla ja tarjoa heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme