Mainos
Mainos

Valkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen kera

Tämä porsaanseläke paistetaan uunissa kahteen kertaan. Ensin se paistetaan kypsäksi, sitten vielä gratinoidaan yrttivoin kera. Ratatouille eli vihannesmuhennos maistuu lihan kera, myös keitetyt perunat sopivat hyvin lisäksi.

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaanseläkettä
  • 1 ½ rkl korppujauhoja

Yrttivoi

  • 40 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • ½ tl kuivattua kirveliä
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl hienonnettua persiljaa

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja aseta se uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 70 astetta, n. 1 tunti.

2. Ratatouille: Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika isoiksi kuutioiksi. Paista sipuli oliiviöljyssä. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja tomaattimurska. Puserra mukaan valkosipuli ja mausta timjamilla, laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Anna poreilla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää se ratatouilleen ennen tarjoilua.

3. Nosta uunin lämpötila 275 asteeseen ja käännä grillivastus päälle. Viipaloi liha ja asettele viipaleet vuokaan. Kuori ja hienonna yrttivoihin tuleva sipuli. Sekoita sipuli, voi ja sinappi ja puserra mukaan valkosipuli. Levitä yrttivoi lihaviipaleille, ripottele päälle korppujauhoja ja gratinoi grillivastuksen alla kunnes voi on sulanut.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme