Mainos
Mainos

Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme