Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Noin 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras juhlamuro- tai murotaikinaa

Vaniljainen raparperimarmeladi

  • 500 g raparperia
  • 1 omena
  • 1 vaniljatanko
  • 6 dl hillosokeria
  • 1 - 2 rkl sitruunamehua
  • Koristeeksi: tomusokeria

Valmistusohje

Valmista marmeladi. Puhdista raparperit ja pilko kuoritun omenan kanssa kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan mausteeksi. Nosta mukaan myös tangot ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Mausta hillo sitruunamehulla ja kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen, murotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Ota muotilla sydämiä. Paketista tulee noin 40 sydäntä, muotin koosta riippuen. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille hieman irti toisistaan.

Paista pipareita 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7–8 minuuttia. Varo palamista. Anna jäähtyä. Levitä puolelle määrälle sydämistä ohut kerros marmeladia ja nosta päälle toinen keksi. Sirottele päälle koristeeksi tomusokeria.

Resepti: Arja Savela

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme