Mainos
Mainos

6.3.2015. – Tämä on perinteinen kuivakakku, mutta mausteet ovat tutut itävaltalaisesta sacherkakusta. Aprikoosihillo taikinassa ja suklainen kuorrutus muistuttavat sacherista ja tekee kakusta myös vähän normaalia kuivakakkua juhlavamman, Vappu Pimiä kertoo reseptistään. Kuuntele Vapun valtakuntaa Radio Novalla perjantaisin klo 10-14.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
  • 3 rkl raaka- tai sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa, ranskankermaa tai kermaviiliä
  • 4 rkl aprikoosihilloa
  • kakkuvuoan leivitykseen nokare voita ja korppujauhoja

Kuorrute (halutessasi)

  • 100g tummaa suklaata
  • 1/2dl kermaa
  • 1tl voita

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele sekä leivitä kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista.

Sekoita leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään eri kulhossa. Lisää voi-sokerivaahtoon jauhoseosta ja kermaa vuorotellen. Lopuksi sekoita joukkoon aprikoosihillo.

Kaavi taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä. Kuorrutetta varten laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä.

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme