Mainos
Mainos

Vasikanviillokki ja latva-artisokat

Tämä on täydellinen ruokalaji silloin, kun löydät pieniä, hienoja latva-artisokkia. Käytä luutonta vasikanlihaa tähän pataan. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita.

Neljälle

  • 600 g vasikanrintaa tai -lapaa
  • 1 l kanalientä
  • ½ purjoa
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 pientä latva-artisokkaa
  • 4 sitruunaviipaletta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat, sipuli, palsternakka ja leikkaa purjosta vihreä osa pois. Kuutioi sipuli ja juurekset noin 2 sentin kuutioiksi ja leikkaa purjo palasiksi. Taita artisokista pois varsi ja leikkaa lehtien kärjet saksilla. Sido sitruunaviipaleet artisokkien alle estämään kattilan värjäytymistä. Keitä artisokat suolatussa vedessä noin 30 minuuttia riippuen niiden koosta. Pidä artisokat lämpiminä.

2. Laita liha isoon kattilaan ja kaada päälle kanaliemi. Keitä lihaa ilman kantta pari minuuttia, ota liha liemestä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Laita liha jälleen liemeen ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Lisää porkkanat, sipuli, purjo ja palsternakka, mausta valkopippurilla, suolalla, laakerinlehdellä ja salvialla. Kiehauta ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä noin tunti. Nosta liha liemestä ja pidä lämpimänä. Siivilöi keitinliemi.

3. Keitä lientä kokoon haluamasi vahvuiseksi. Sekoita keskenään munankeltuainen ja kahvikerma. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munasekoitus liemeen. Nosta kattila takaisin liedelle ja jatka vispaamista, kunnes liemi sakenee. Purista joukkoon sitruunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen paloiteltu liha, kuumenna. Halkaise latva-artisokat ja tarjoile viillokin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme