Mainos
Mainos

Tämä on ihanan raikas jälkiruoka, joka maistuu veriappelsiinilta, on kauniin värinen ja sisältää terveellisiä vitamiineja. Voit kaataa hyytelön isoon vuokaan, mutta jälkiruoka on erittäin mukavan näköinen jos sen tarjoilee pienemmistä annosvuoista. Muista, että hyytelö tarvitsee tunnin jähmettymisajan.

Neljälle

  • 10 veriappelsiinia (tarvitset yhteensä 6 dl niistä puristettua mehua)
  • 7 liivatelehteä
  • 2-3 rkl hunajaa
  • tummia viinirypäleitä
  • kiiviä viipaloituna

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Purista appelsiineista mehu. Siivilöi ja mittaa mehu, tarvitset 6 dl.

2. Kuumenna 1 dl mehusta hunajan kera, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sulata ne kuumaan mehuun sekoittaen. Sekoita liivate-mehuseos lopun appelsiinimehun kanssa hyytelöksi. Huuhdo vuoka tai vuoat vedellä, kaada hyytelö vuokaan/vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti.

3. Paloittele viinirypäleet ja kiivit. Huuhdo vuokien pohjat nopeasti kuumassa vedessä ja kumoa hyytelöt vadeille. Koristele hedelmin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme