Mainos
Mainos

Paahdetut jättikatkaravut nousevat korkeaan osaan tässä rapeassa, koristeellisessa salaatissa, jonka juuret ovat Vietnamissa.

Neljälle

Salaatti

  • 12 jättikatkarapua
  • 250 g ohuita lasinuudeleita
  • 100 g vihreää papaijaa
  • 2 punaista chiliä
  • 1 porkkana
  • 3 kevätsipulia
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl cashewpähkinärouhetta
  • 4 puuvarrasta

Kastike

  • 3 rkl limettimehua
  • 1 dl ananasmehua
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori papaija ja raasta se karkeasti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori porkkana ja suikaloi hienoksi. Viipaloi kevätsipulit ohuesti. Sekoita keskenään papaija, chili, porkkana, kevätsipuli ja korianteri isossa kulhossa. Kaada nuudelit lävikköön, huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja valuta kunnolla. Leikkaa nuudelit lyhyemmiksi paloiksi ja sekoita ne kulhoon vihannesten joukkoon.

2. Kuori ja puhdista jättikatkaravut. Mausta suolalla ja kajennella ja paista nopeasti öljyssä pannulla, noin minuutti puoleltaan. Nosta lautaselle jäähtymään. Pujota ravut vartaisiin.

3. Paahda seesaminsiemenet kuivassa, kuumassa paistinpannussa. Purista mehu limetistä ja sekoita se ananasmehuun, yhdistä niihin öljy, seesamiöljy ja kalakastike. Kaada kastike nuudeli-vihannesseokseen. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja jaa salaatti neljän tarjoilukulhoon. Nosta katkarapuvartaat ylimmäksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja suolaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme