Mainos
Mainos

Iso, rapea voitaikinapiirakka, jonka täytteenä on runsaasti vihanneksia, on oivallista tarjottavaa vieraille. Päätä itse, tarjoiletko piirakan sellaisenaan kasvisateriana vai lihan lisukkeena.

4 annosta

Pohja

  • 350 g voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 500 g puhdistettua pinaattia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 salottisipuli
  • 500 g sipulia
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 15 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus cayennepippuria
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli voitaikina noin 15 x 40 cm suorakaiteeksi. Leikkaa kummaltakin pitkältä sivulta noin sentin levyinen kaistale. Nosta taikinalevy uunipellille ja sivele kevyesti vatkatulla munalla. Nosta taikinakaistaleet reunoiksi levyn pitkille sivuille. Tee pohjaan lyhyitä pituussuuntaisia viiltoja. Paista piirakkapohjaa noin 15 minuuttia, kunnes se on rapea.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa kokoon sekoittaen, kunnes nestettä on kolmannes alkuperäisestä määrästä. Vatkaa joukkoon voi, sinappi, suola ja cayennepippuri ja lisää viimeiseksi salottisipuli. Huuhtele persilja ja irrota lehdet. Huuhtele pinaatti ja poista paksut varret. Kuori sipulit. Lämmitä ½ rkl öljyä isossa kattilassa ja ravistele helmisipuleita öljyssä. Lisää tilkka vettä ja keitä 5-7 minuuttia kannen alla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tomaatit ja kiehauta seos nopeasti, älä keitä.

3. Nosta voitaikinapohja lämpimälle vadille. Levitä sipuli ja tomaatit sen ympärille. Lisää persilja ja pinaatti kokoon keitettyyn kermaan. Lämmitä keittämättä seos voitaikinapohjalle. Tarjoile välittömästi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme