Mainos
Mainos

Kevät on parsan kulta-aikaa ja tänään MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevi loihtii parsan rinnalle herkullisen katkarapu-rucolasalaatin. Maukasta ja kevyttä vaikkapa alkupalaksi viikonlopun päivälliselle.

Ainekset 4:lle

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 2 dl kuorittuja katkarapuja (mielellään käsin kuorittuja)
  • 1 ps rucolaa
  • n. 100 g parmesaanijuustoa
  • 3 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Kuori parsat ja leikkaa parsan tyvestä 1-1,5 cm puumaista vartta pois. Ryöppää suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia ja tarjoile lämpimänä salaatin kanssa.

Veistä kuorimaveitsellä puolet parmesaanista lastuiksi ja raasta toinen puoli.

Sekoita vispilällä kulhossa raastettu parmesaani, valkosipuli, limen mehu ja rypsiöljy.

Sekoita kastike katkarapujen, rucolan ja parmesaanilastujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme