Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Mallan focaccia.

Focaccia

  • 3,5dl huoneenlämpöistä vettä
  • 25g tuorehiivaa
  • 2tl sokeria
  • 400g durum-jauhoja
  • 0,5dl hyvää oliiviöljyä
  • 1tl suolaa

Pesto

  • 0,5l vuohenputkea
  • nippu basilikaa
  • 0,5dl parmesanjuustoa
  • 0,5dl pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1dl hyvää oliiviöljyä

Lisäksi

  • (Voikukannuppukapriksia)
  • Oliiviöljyä (n. 1dl)
  • Sormisuolaa (2-3rkl)
  • Vuohenjuustoa (tuorejuustoa) (n.300g)

Valmistusohje

1. Valmista focaccia-taikina; Sekoita vesi, hiiva ja sokeri. Lisää durum ja oliiviöljy ja suola, sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä vuokaan ja kohota 1h.

2. Valmista pesto; sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa löysäksi tahnaksi.

3. Heittele päälle runsaasti oliiviöljyä, pestoa, vuohen tuorejuustoa ja kapriksia.

4. Paista 220˚C 15-30min.

5. Valele vielä hyvällä oliiviöljyllä.

Tarvikkeita:

irtopohjavuoka, suorakulmio, n. puolet uunipellin koosta

voikukkakapriksia 

Suti

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme