Mainos
Mainos

Vaihteluna toasteille on hauskaa tarjoilla vohvelisydämiä, etenkin ystävänpäivänä. Tarjoile rakkaallesi viehättävä alkuruoka ennen päivällistä.

Neljälle

Vohvelit

  • 100 g voita
  • 4 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 10 g hiivaa
  • 50 g voita

Täyte

  • 150 g savustettua poronpaistia
  • 50 g mätiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Koristeluun

  • sekasalaattia
  • paprikaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Vohvelit: Kuumenna maito 37-asteiseksi. Sekoita hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sulata 50 g voita ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisula taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Penslaa rauta voilla ja paista vohveli, tarvitset n. ¾ dl taikinaa yhteen. Muiden vohveleiden paistoon et tarvitse rasvaa.

2. Poronpaistiseos: Vatkaa kerma, lisää piparjuuri. Suikaloi poronpaisti ja lisää kermaan. Lisää 40 g mätiä, säästä loput koristeluun.

3. Huuhdo salaatit, kuutioi hieman paprikaa, leikkaa vohvelit sydämiksi. Täytä sydämet poroseoksella. Koristele mädillä, salaatilla, tillillä ja paprikalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme