Mainos
Mainos

Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.

Neljälle

  • 1 focaccia-leipä
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 1 pallo mozzarella-juustoa
  • 1 iso tomaatti
  • tammenlehväsalaattia
  • friséesalaattia

Pesto

  • 100 g tuoretta basilikaa
  • 75 g pinjansiemeniä
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.

3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme