Mainos
Mainos

Nämä suolaiset leivokset ovat silkkaa ylellisyyttä! Katkarapu- ja lohitäytteiset herkkupalat kruunaavat juhlan - tarjoa ne alkupaloina tai pikkusuolaisena purtavana illanistujaisissa.

4 annosta

  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää

Katkaraputäyte

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ sitruuna
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa

Lohitäyte

  • 200 g savulohta
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa

Kuorrutus

  • 1 dl majoneesia
  • ½ d ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Katkaraputäyte: Hienonna tilli. sekoita majoneesi ja ranskankerma. Lisää joukkoon tilli ja sekoita tasaiseksi. Hienonna katkaravut ja lisää seokseen. Purista sitruunamehu. Mausta katkaraputäyte sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Lohitäyte: Hienonna tilli. Sekoita majoneesi ja ranskankerma. Lisää joukkoon tilli ja sekoita tasaiseksi. Suikaloi lohi ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita ranskankerma ja majoneesi kuorrutusta varten. Mausta suolalla ja pippurilla. Painele leipäviipaleista lasilla kiekkoja. Levitä yhdelle leipäkiekolle katkaraputäytettä. Peitä se toisella kiekolla ja levitä päälle lohitäytettä. Pane kanneksi kolmas leipäkiekko. Kuorruta leivos kauttaaltaan ranskankermasta ja majoneesista sekoitetulla tahnalla ja pyörittele lopuksi hienonnetussa persiljassa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme