Mainos
Mainos

Herkutteluun tai jälkiruuaksi. Kokeile Antti Vahteran suussa sulavaa reseptiä.

Ainekset

  • 200 g voitaikinaa
  • 2 rkl raesokeria
  • 2 tl kanelijauhetta
  • 1 kanamuna voiteluun

Suklaakreemi

  • 1,5 dl kermaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 dl punaherukoita

Valmistusohje

Kaaviloi voitaikinalevy sentin paksuiseksi. Leikkaa taikinapyörällä noin 3 cm x 15 cm levyjä. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle, voitele pinta kanamunalla. Ripottele päälle kanelijauhetta ja raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa voitaikinalehikäiset kypsiksi. Nosta lehikäiset jäähtymään ritilän päälle, jotta ne pysyvät rapeina

Sekoita kerma ja hunaja pyöreäpohjaisessa teräskulhossa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja 1 dl punaherukoita. Sekoita pallovispilällä samettisen kuohkeaksi.

Halkaise voitaikinalehikäiset sivusta puoliksi. Pursota tai lusikoi suklaakreemiä pohjan päälle lautaselle. Lisää päälle herukoita ja kansi. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme