Mainos
Mainos

1 piirakkavuoallinen (halkaisija n. 30 cm)

Pohja

  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnä- tai Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 1 dl kevytkermaa tms.

Tai

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Leivitykseen

  • voita tai margariinia
  • Myllyn Paras Korppujauhoja

Texmex-täyte

  • 1 rkl margariinia tai öljyä
  • n.500 g kinkkua, kalkkunaa, savukalaa
  • 100 g pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
  • 3 -4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl (mietoa) taco- tai salsakastiketta
  • 2 dl vettä
  • 1 liemikuutio tai 1 rkl fondia
  • 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta tai pala chilipaprikaa
  • 1 tl basilikaa
  • 250 g wokkivihanneksia
  • 2 munaa

Päälle

  • 1 dl juustoraastetta (Emmental)

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme