Mainos
Mainos

Onko kaapissasi pieniä pussinpohjia erilaisia jauhoja ja ryynejä? Sekoita kaikki keskenään ja leivo leipää, joka ei koskaan maistu samanlaiselta kerrasta kertaan. Pidä toki vehnäjauhomäärä aina samana, muuten leivällä ei ole riittävästi nousuvoimaa.

Yksi leipä

  • 50 g hiivaa
  • 7 dl vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ½ rkl suolaa
  • n. 1 l jauhoja ja ryynejä
  • 7-8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, viimeiseksi vehnäjauho. Vaivaa perusteellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Leivo yksi iso leipä ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Jos haluat, voit leipoessa ottaa erilleen palan taikinaa ja muotilla siitä koristeen leivän päälle. Peitä leipä ja anna nousta 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipää uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leipä kypsymään jälkilämpöön noin tunniksi, tai kunnes se kumisee ontosti, kun koputat pohjaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme