Mainos
Mainos

Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.

Ainekset

  • 700 g lohta/kirjolohta
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
  • 1/2 dl ruishiutaleita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 paahtoleipäpalaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

(4 hengelle)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.

Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme