Mainos
Mainos

Kantarellit voi vaihtaa muihin sieniin, ja ne voidaan myös tarjoilla kermamuhennoksen kera. Riisi tai perunat, salaatti tai keitetyt vihreät pavut ovat hyviä lisukkeita.

Kuudelle

  • 1 kg lampaan ulkofileetä
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 murskattua katajanmarjaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • ½ rkl suolaa

Kastike

  • 3-4 dl siivilöityä marinadia
  • 3 dl lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl pehmeää voita
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Laita liha kulhoon, sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, kääntele välillä.

2. Nosta liha kulhosta ja kuivaa se, siivilöi marinadi. Keitä kokoon marinadia ja lientä kunnes jäljellä on n. 5 dl. Mausta, suurusta arrowjuurella jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä tai kermaa.

3. Lisää voi kastikkeeseen. Mausta liha, paista fileet voissa pannulla niin että ne ovat vaaleanpunaisia sisältä.

4. Viipaloi filee, tarjoile kastikkeen ja voissa paistettujen kantarellien kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme