Mainos
Mainos

Pienistä kesäkurpitsoista syntyy buffetin herttaisin ruokalaji.

Raaka-aineet

  • 250 g pieniä kesäkurpitsoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 1 pieni chili hienonnettuna
  • 1/2 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Leikkaa pestyt kesäkurpitsat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä viipaleista kukkia, vedä veitsellä pitkittäiset lovet kurpitsan pintaan ennen viipalointia.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet öljyssä kullankeltaisiksi vain toiselta puolelta.

Lado viipaleet laakeaan astiaan kerroksittain ripotellen kerrosten väliin suolaa, rouhittua mustapippuria, hienonnettua persiljaa, basilikaa ja chiliä.

Sekoita viinietikan joukkoon hunaja ja kaada liemi viipaleiden päälle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme