Mainos
Mainos

Valloita ystävä herkullisella kakulla. Makuja-keittiössä valmistetaan ystävänpäivää silmälläpitäen suomalainen versio tiramisukakusta. Tämä marjainen herkku vie kielen mennessään.

Torttupohja

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vahvaa (maito)kahvia
  • 3 rkl manteli- tai kermalikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
  • 2-3 dl vadelma-, kirsikka tai mansikkahilloa (survoskin käy)

Täytetvaahto

  • 1 tlk (2,5 dl) kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 tlk (500 g) mascarponejuustoa (toinen tlk voi olla maitorahkaa)
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl manteli- tai kermalikööriä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi

  • vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kauli sulaneen taikinapaketin molemmista levyistä yksi iso pyöreä tai sydämen muotoinen levy leivinpaperin päällä.

Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja nosta sen päälle loput täytteet.

Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme