Mainos
Mainos

Tässä olemme maustaneet munavaahdon, tai zabaionen, jouluisesti sahramilla. Tarjoile appelsiinifileiden kanssa ja koristele piparkakkumurusin.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 5 rkl marsalaviiniä
  • ¼ g sahramia

Koristeluun

  • 1 appelsiini
  • 2 piparkakkua

Valmistusohje

1. Sekoita sahrami ja viini. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa puolikkaista siemenet.

2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasiemenet ilmavaksi, käytä metalli- tai posliinikulhoa. Laita kulho vesihauteeseen kiehuvaan veteen ja jatka vatkaamista kunnes seos paksunee, mutta älä anna sen kiehua. Lisää sahramiviini vähän kerrallaan vatkaamisen aikana.

3. Leikkaa appelsiinin päistä noin 2 cm pois. Kuori se paksusti veitsellä. Leikkaa appelsiinista kalvottomia lohkoja kalvojen välistä. Murusta piparkakut. Koristele munavaahto appelsiinifilein ja piparkakkumurusin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme