Mainos
Mainos

Fasaani-palsternakkapata

Kevät etenee hurjaa vauhtia ja totesimme, että on pakko alkaa syödä pakastinta tyhjäksi. Sieltä löytyikin upeita herkkuja, joista aloitimme fasaanista. Se on peräisin Pieksämäeltä, Ira Honkosen harrastetilalta, jossa piipahdimme kutsusta vuodenvaihteessa. Hyvissä oloissa kasvaa hyvänmakuista lihaa. 

Törmäsin fasaanireseptiin täydellisellä ajoituksella selatessani Sami Tallbergin Villiä valloittavaa -kirjaa. Tätä yksinkertaisemmin ei oikein näin hyvää ruokaa pysty tekemään. Modasin reseptiä hieman kokonaiselle linnulle.

VINKKI 1!Toimii varmasti myös broilerilla. Ei tosin luuttomalla rintafileellä.

VINKKI 2!Söimme illallisella fasaanin koivet. Tein seuraavana päivänä ruisrisottoa, jonka liemenä käytin fasaanin haudutuslientä ja lämmitin fasaanin rintalihat lopuksi risottokattilassa. Oikein hyvää tuli näinkin. Kuva alla.

Fasaania ja palsternakkaa

4 hlölle

1 fasaani, neljään osaan pilkottuna

1-2 palsternakkaa koosta riippuen

50 g voita

7 dl kanalientä

4 laakerinlehteä

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 ploa valkoviiniä

Toinen vaihe:

2 rkl kokojyväsinappia

2 dl kuohukermaa

4 rkl persiljaa, hienonnettuna

4 rkl rakuunaa, hienonnettuna

Leikkaa kuorittu palsternakka pitkittäin neljään osaan. Mausta fasaani suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu tai iso kattila, tiputa sille voikökkö ja paista lihaan ja palsternakkaan kaunis pinta. Lisää valkkari ja muut ensimmäisen vaiheen ainekset. Keitä kasaan, kunnes viiniä on jäljellä kolmannes. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Laske lämpöä ja anna ruoan porista aivan hissukseen pari tuntia, tai kunnes liha irtoaa helposti luista.

Lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita varovasti, kiehauta ja tarjoile koipi tai puolikas rinta annokseen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme