Mainos
Mainos

Hauki-katkarapupihvit kananmuna-perunapyreellä

Perjantai on meillä kalapäivä. Loistava parivuotinen perinne, joka takaa, että vähintään kerran viikossa tulee syötyä fisuakin. Se toimi alkujaan loistava väylänä omaan kalanmaun siedättämiseenkin. Viime perjantaina tuli tehtyä sen verran rehellisen roteva kala-annos, että on paikallaan jakaa se blogissakin. Yleensä meitin kalareseptit livahtavat Kipparin morsiamen sivuille, mutta tämä hauki-katkarapupihvi jääköön tänne.

PS. Pihviin voi helposti upottaa joulupöydästä jääneet kala- ja äyriäistähteet.

Hauki-katkarapupihvit tillisellä kananmuna-perunapyreellä ja punajuurella

Hauki-katkarapupihvit

400 g haukea jauhettuna

100 g katkarapuja hienonnettuna

2 dl kuohukermaa

1 kananmunan keltuainen

valkopippuria

suolaa

voita paistamiseen

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Muotoile massa pihveiksi. Paista pihvit molemmin puolin pannulla voissa ja laita uuniin n. 6 minuutiksi. Tarjoa tillisen kananmuna-perunapyreen ja punajuurilohkojen kera.

Tillinen kananmuna-perunapyree

400 g jauhoista perunaa

100 g voita

2 dl maitoa

1 kovaksi keitetty kananmuna

0,5 dl tilliä hienonnettuna

suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Muusaa perunat ja loput ainekset sekaisin. Maista ja mausta.

Paistetut punajuuret

punajuurta lohkoina

voinokare

suolaa

Paista punajuurilohkot pannulla voissa kypsiksi. Mausta suolalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme