Mainos

Lihapullat osa 21 - Parmesaanikanapullat

Totesin jo ajat sitten, ettei niinkin yksinkertaisen kuuloisessa ruoassa kuin lihapulla ole päätepistettä luovuudelle. Sitä on väännetty blogiinkin parikymmentä kertaa ja jokainen kerta antanut viitteitä alati avartuvasta lihapullamaailmasta.

Tällä kertaa pyöräytettiin broileripullat aidossa italialaisessa parmesaanikana-hengessä. Siinä missä moni pyörittelee ajankulukseen kissavideoita, tsekkaan itse Facebookin mitä mielikuvituksellisempia kokkailuvideoita. Nyt osui haaviin tällainen upea idea. Erittäin maukas hiukopala monenlaiseen menoon cocktailin kylkeen hammastikulla seivästettynä tai ihan vain arkiaterian runkona.

PS.Katso myös varsinaiset parmesaanikanareseptit.

VINKKI! Kun kastelet hiukan käsiäsi, ei taikina tartu niin paljoa sormiin.

Parmesaani-kanalihapullat
400 g broilerin jauhelihaa
1-1,5 dl korppujauhoja
2,5 dl + 0,5 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
pieni sipuli, hienonnettuna
0,5 dl + 2,5 dl marinara-kastiketta (resepti alla)
puoli kourallista tuoreita basilikanlehtiä, hienonnettuna
puoli kourallista tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 kananmuna, kevyesti vatkattuna
1 pallo mozzarellaa
suolaa

OHJE: Tee ensin marinarakastike. Jos oot todella nopea, voit tehdä sen lihapullien kypsyessä uunissa.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita kaikki lihapulla-ainekset keskenään isossa kulhossa (jätä sivuun 2,5 dl marinaraa, 0,5 dl parmesaania ja mozzarella). Pyöräytä taikinasta pienehköjä pullia ja lado ne uunipellille. Laita uuniin n. 15-20 minuutiksi. Ota pullat uunista ja laita uunin grillivastukset päälle.

Ripottele kunkin pullan päälle hiukan marinara-kastiketta. Revi mozzarellasta pieniä paloja laita ne lihapullien kruunuksi. Ripottele pinnalle hiukan parmesaania.

Iske pullat uuniin 2-3 minuutiksi. Ripottele pinnalle halutessasi vielä lehtipersiljaa tai basilikaa ja laita tarjolle.

Marinara-kastike
1 tlk mahdollisimman hyvää tomaattimurskaa
7 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
hitusen chilimurskaa
2 basilikanvartta lehtineen
1 tl suolaa

OHJE: Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä vajaa minuutti. Lisää chili- ja tomaattimurska. Mausta suolalla. Lisää mukaan basilikanvarret. Sekoita muutaman minuutin päästä. Anna poreilla hissukseen 15 min. Ota basilikanvarret pois. Tarkista maku.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot