Mainos
Mainos

Lohirillette - suurin herkkuni joulupöydässä

Tässä se on, koko joulupöydän suosikkini. Lohirillette toimii kalapöydässä, paahdetun leivän tai mallasleivän päällä hapankorppuja ja kaikenlaisia crackereita unohtamatta.

Muutama vuosi sitten Alkon Etiketti-lehdestä löydetystä reseptistä tuli joulun suurin herkkuni. Vaimo sen jo taannoin postasi, mutta varmistetaan nyt vielä ilosanoman kulku mahdollisimman monelle. Tätä ovat kehuneet kaikki sitä kokeilleet.

Rillette säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.

VINKKI! Tämä on myös loistava ruokalahja vietäväksi söpössä pikku purkissa.

Lohirillette
5 dl valmista tahnaa

500 g ruodotonta lohta
1 rkl merisuolaa
4 pientä salottisipulia tai 1 sipuli hienonnettuna
50+50 g voita
2 rkl ranskankermaa
250 g lämminsavu- tai kylmäsavulohta (itse suosin lämminsavua)
1 sitruunan mehu + kuorta raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 munankeltuaista
1 rkl tilliä hienonnettuna
ripaus valkopippuria
rosepippuria koristeluun

OHJE: Laita lohi astiaan ja ripottele suola päälle. Anna sen tekeytyä tunnin ajan viileässä.

Leikkaa leivinpaperista kalalle sopiva pala, nosta lohipala leivinpaperin päälle ja sulje nyytiksi. Kypsennä kala paistinpannulla kiehuvassa vedessä kannen alla noin 10 minuutin ajan tai kunnes kala on paksuimmasta kohdasta melkein kypsää. Anna kalan jäähtyä.

Paista sipulit 50 g:ssa voita, kunnes sipuli on pehmeää. Varo kuitenkin ruskistamasta sitä. Anna sipulin jäähtyä.

Sekoita 50 g pehmeää voita ja ranskankerma keskenään tasaiseksi kulhossa. Lisää jäähtynyt sipuli, savulohi, sitruunanmehu ja -kuori, höyrytetty lohi, öljy, keltuaiset ja tilli. Sekoita hyvin ja mausta tahna valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Nostele tahna esim. lasipurkkiin, ripottele päälle rosepippuria ja nosta viileään tunniksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme