Mainos
Mainos

Täytetyt ja grillatut porsaankyljykset

Kasvimaa alkaa tuottaa jo hyvää vauhtia satoa ja ajattelin jakaa vinkkejä keittiöpuutarhan antimien käyttöön. Salvia on monille hiukan vieras kokattava, joten aloitan sillä. Viime vuonna hukuimme salviaan, mutta tänä vuonna taimena istutettu yrtti tarjoilee herkkulehtiään varsin niukalti. Ehkäpä se heinäkuun lämmössä innostuu. Käytin ensimmäiset liikenevät lehdet täytettyihin ja grillattuihin porsaankyljyksiin. Sisään meni myös pekonia mehevyyttä ja makua antamaan sekä aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulia. Kuivumista ehkäisin voinokareella. Paksuja kyljyksiä on turhan harvoin tarjolla, mutta ainahan voi pyytää lihakauppiasta leikkaamaan sellaisia. Pääasia, että kyljykset ovat sen verran tuhteja, että pystyt leikkaamaan niihin taskut.

Täytetyt porsaankyljykset

neljälle

4 paksuhkoa porsaankyljystä

8-12 salvianlehteä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 voinokaretta

2 pekonisuikaletta

4-6 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

suolaa

pippuria

Leikkaa terävällä veitsellä varovasti taskut kyljyksiin, kts kuva. Suolaa ja pippuroi kyljykset sisältä ja päältä. Laita kunkin kyljyksen sisään 2-3 salvianlehteä, puolikas pekoniviipale (voi laittaa kokonaisenkin, jos mahtuu), teelusikallinen aurinkokuivatun tomaatin palasia ja nokare voita. Paina kyljystä varovasti kasaan, jotta saat tiiviin paketin. Tunge mahdollisesti ulospyrkivät ainekset takaisin sisään. Voitele kyljykset oliiviöljyllä. Lämmitä grilli ja grillaa kyljykset haluamasi kypsyyteen. Voin ja pekonin avulla ne eivät niin helposti kuivu, mutta ole silti tarkkana, että lopputulos on mehevä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme