Mainos
Mainos

Uppopaistetut maa-artisokat sitruunaisella dipillä

Joskus totuus on niin yksinkertainen. Tuttu raaka-aine uudella tapaa valmistettuna. Keväinen Glorian ruokaviini pisti Sasu Laukkosen tekemään vegevallankumousta. Toimi meillä loistavasti. Maa-artisokat friteerataan ja dipataan. Ei muuta. Syntisen hyvää ja yksinkertaista. Alkupalaksi, iltapalaksi, vieraspalaksi. 

Maa-artisokan ärsyttävin puoli on sen kuoriminen. Tässä sitä ei tehdä. Luomu olisi toki paras vaihtoehto, mutta itse en saanut sitä käsiini. Hukkasin mainitun lehdenkin, joten mennään mutulla. Hyvä siitä tulee. Ihan törkyisen hyvä itse asiassa.

Friteeratut maa-artisokat sitruunaisella dipillä

500 g maa-artisokkaa

1 l mietoa kasviöljyä, esim. rypsi tai auringonkukka

Dippi:

1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehut

1/2 dl creme fraichea

1/2 dl maustamatonta jogurttia

suolaa

Huuhtele ja kuivaa maa-artisokat. Lohko ne. Sekoita dipin ainekset keskenään.

Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja frittaa artisokat kauniin ruskeiksi. Ripottele päälle hiukan suolaa. Laita tarjolle dipin kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme