Mainos
Mainos

Vasikkaa pizzaiola eli pizzamestarin tapaan

Kun pizzamestari vaihtaa pihviin, käyttää hän kastikkeena sitä, minkä parhaiten osaa, pizzakastiketta. Tässä simppeli ja herkullinen italialainen klassikkoruoka arkeen ja vähän fiinimpäänkin syömiseen. Parhaimmillaan se on vasikkaa, mutta toki nauta ja vaikka possukin sopii. Italiaano vetelee lihan pelkän soosin kera, mutta kylkeen sopii myös pasta, risotto ja polenta. Tai vaikkapa paistettuja vihreitä kasviksia. 

Vasikkaa pizzaiola

4 henkilölle

4 kpl 150 g ohueksi nuijittua vasikanleikettä (ulkofileetä tai paistia)

4 rkl oliiviöljyä

1 tlk tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

1 tl oreganoa

1 tl sokeria tai hunajaa

pieni ripaus chilirouhetta

suolaa

mustapippuria

tuoretta persiljaa tai basilikaa, koristeeksi

Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta sille puolet öljystä. Kuullota pieni hetki valkosipulia ja chilirouhetta. Lisää tomaattimurska, sokeri ja oregano. Anna hautua 15 min. Mausta lopussa suolalla ja pippurilla.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta sille öljyä. Paista lihaan pinnat kiinni ja kaunis väri. Pienennä lämpöä ja kaada valkkari mukaan. Anna hautua ja haihtua pari minuuttia. Kaada kastike päälle. Anna hautua vielä hetki. Laita tarjolle ja ripottele päälle persiljaa ja/tai basilikaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme