Mainos
Mainos

Aggressiivisuus ei johdukaan mieshormonista

Aikaisemmin on uskottu, että testosteronin ja aggressiivisuuden välillä on jonkinlainen yhteys. Uusi tutkimus kuitenkin kumoaa tämän uskomuksen.

Nature-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan lisätty testosteroni ei lisää aggressiivista käytöstä. Koehenkilöiden saama testosteronilisä sai heidät sen sijaan tavoittelemaan parempaa sosiaalista asemaa.

Jyrsijöillä on aikaisemmin todettu, että testosteroni lisää aggressiivista käytöstä, mutta nyt tutkimus osoittaa, että sama ei suinkaan päde ihmisiin.

Tutkimuksessa oli mukana 120 naista, Joista osa sai testosteronia ja osa lumelääkettä. Testosteronia saaneet muuttuivat herkemmiksi muiden arvioille ja halusivat parempaan sosiaaliseen asemaan. Lumelääkettä saaneet puolestaan alkoivat käyttäytyä tavanomaista aggressiivisemmin, mikä kertoo voimakkaasta uskomuksesta aggressiivisuuden lisääntymiseen.

Testosteronia kutsutaan usein mieshormonina, sillä miehet tuottavat sitä naisia enemmän. Testosteroni kasvattaa lihaksia ja vaikuttaa seksuaalikäyttäytymiseen.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle uutiset/Nature

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot