Mainos
Mainos

Äidin syöpä voi tarttua lapseen kohdussa

Tutkijoita askarruttanut ongelma näyttää nyt ratkenneen. Brittitutkijat pystyivät todistamaan syöpäsolujen siirtyneen lapseen.

BBC uutisoi, että leukemiaan kuollut 28-vuotias äiti siirsi pahanlaatuisia syöpäsoluja syntymättömälle lapselleen. Kyseessä on mitä ilmeisimmin ensimmäinen kerta, kun tutkijat ovat pystyneet todistamaan syövän siirtymisen lapselle. Ongelma on BBC:n mukaan askarruttanut tutkijoita jo sadan vuoden ajan.

Aiemminkin on tavattu erittäin harvinaisia tapauksia, joissa lapsen on epäilty saaneen syövän äidiltään jo kohdussa. Asiaa ei ole kuitenkaan pystytty todistamaan. Yleensä näissä tapauksissa äidillä ja lapsella on ollut joko leukemia tai melanooma.

Lapsen immuunijärjestelmän pitäisi pystyä suojelemaan lasta syöpäsoluilta, mutta ilmi tulleissa tapauksissa lapsen immuunijärjestelmä ei "havainnut" syöpäsoluja vieraiksi. Päätutkija, professori Mel Greaves iloitsee siitä, että pitkään askarruttanut ongelma on ratkaistu. Hän kuitenkin sanoo, että tällaiset tapaukset ovat äärimmäisen harvinaisia.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: BBC News

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme