Mainos
Mainos

Aikuisille satujumppaa ja striptease-aerobicia

Jumppatunnit eivät ole entisellään, nykyään kuntoaan voi kohottaa hotjoogassa, striptease-aerobicissa, sirkusaerobicissä ja vedenalaisessa spinningissä.

Tuhmimmat ja trendikkäimmät amerikkalaiset ovat innostuneet cardio strip tease -tunneista. Monien jumppauutuuksien synnyinsijan, Crunch-kuntosaliketjun, suosittua lajia ohjaavat strippareina aiemmin työskennelleet kuntoilun ammattilaiset. Vain täysi-ikäisille sallituilla tunneilla pyöritellään lanteita kahdeksikossa, kääntyillään viettelevästi, poseerataan ja riisutaan. Takapuolen ja rintojen paljastaminen on suotavaa, muttei pakollista. Tunnin luvataan kehittävän itsetuntoa eroottisten, mutta samalla atleettisen harjoituksen avulla.

Muita amerikanihmeitä ovat vedenalainen spinning, jossa veden vastuksen on tarkoitus lisätä kuntopyöräilyn tehoa ja circus sports -tunti, jossa kuntoilija voi päästää sisäisen pellensä irralleen, harjoitella akrobatiaa ja lentää trapetsilla. Suosiotaan kasvattavat myös aikuisten satujumpat, joissa nostetaan sykettä lapsen riemulla ja vapautuneisuudella.

Suomenkin kuntosaleilla on kokeiltu karaoke-spinningiä, jossa lauletaan samalla kun poljetaan.

Kuumaa joogaa

Muutamia vuosia sitten Suomen aerobic-salien hittejä olivat latinalaisiin tanssein perustuvat tunnit ja tällä hetkellä Zumba valtaa alaa. Erä aalto kuntoilussa oli itämaisista taistelulajeista ja armeijan kuntoilusta inspiraatiota hakevat tunnit.

Joogaan perustuva kuntoilu on ollut jo pitkään suosittua myös, mutta Yhdysvalloissa jooga on joutunut todella ankaran tuotekehittelyn kohteeksi. Bikram-joogasta on tullut lyhyessä ajassa suosittu laji ympäri maata. Bikram-joogassa tehdään voimajoogasarjoja eli asanoita ihmiskehoa kuumemmaksi lämmitetyssä huoneessa. Kuumuuden luvataan suojaavan revähdyksiltä, poistavan haitallisia aineita kehosta ja tietysti laihduttavan. Kehon ja mielen harmonia katkeaa vain silloin, kun ensikertalaiset muksahtavat pyörtyneinä lattialle.

STT-MIINA SUPINEN

Kuva: Colourbox, Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot