Mainos
Mainos

Alkoholi auttaa naisia painonhallinnassa

Alkoholin käyttö kohtuudella näyttäisi auttavan naisia hallitsemaan painoaan.

Tuore bostonilaistutkimus osoittaa, että muutama alkoholiannos päivässä auttaisi naisia pitämään painonsa kurissa. Kaksi ravintola-annosta näytti tutkimuksen mukaan olevan tehokkain määrä, kertoo Yle.

Tutkimukseen osallistui yli 19 000 normaalipainoista, yli 39-vuotiasta naista. Naisia seurattiin yli kymmenen vuoden ajan ja heidän painoaan ja alkoholinkäyttöään tarkkailtiin.

Naisilla, jotka kertoivat, etteivät nauti alkoholia laisinkaan, paino nousi kaikista eniten. Paino putosi eniten niillä naisilla, jotka joivat punaviiniä noin kaksi ravintola-annosta päivittäin. Myös olut ja väkevämmät alkoholijuomat toivat samankaltaisia tuloksia. Samanlaisia vaikutuksia ei ilmennyt ryhmissä, joissa käytettiin enemmän tai vähemmän alkoholia.

Tutkijat varoittavat kuitenkin alkoholin käyttöön liittyvistä muista ongelmista.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot