Mainos
Mainos

Allergian siedätyshoidon ehtii aloittaa ennen kesää

Siitepölykausi on pian täällä ja moni jo tuskailee pelkästä ajatuksesta kutiavia silmiä ja tukkoisia neniä. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen. Siedätyshoidon ehtii vielä aloittaa tulevaa kesää ajatellen.

– Heinäallergian siedätyshoidon ehtii vielä aloittaa. Moni ei tule ajatelleeksi, että jo tulevaksi kesäksi on mahdollista saada helpotusta heinän tuomiin allergiaoireisiin, kertoo allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja Astmaliitosta.

Allergia- ja Astmaliiton mukaan suomalaisista noin 20 prosenttia kärsii siitepölyallergiasta. Koivu ja heinä ovat merkittävimmät siitepölyallergian aiheuttajat. Koivuallergiaa siedättävät tabletit ovat kehitteillä ja tulevat todennäköisesti viiden vuoden sisällä. Heinän siitepölyä vastaan voidaan jo siedättää tabletein, mikä on monelle pistossiedätystä helpompi vaihtoehto.

– Tablettisiedätys aloitetaan lääkärin vastaanotolla ja hoitoa jatketaan kotona. Näin säästytään usean vuoden pistoskäynneiltä terveydenhuollossa. Lisäksi tablettimuotoinen siedätys on lapsille varmasti miellyttävämpi kokemus kuin pistoshoito. Tablettisiedätyshoitoa voidaan antaa yli viisivuotiaille lapsille, Vuorenmaa kertoo.

Ensi viikolla vietetään Allergia- ja Astmaliiton perinteistä Allergiaviikkoa. Valtakunnallisen teemaviikon aikana Allergia- ja Astmaliitto jäsenyhdistyksineen järjestävät tapahtumia ja esittäytyvät muun muassa kauppakeskuksissa. Tarkoituksena on herättää allergiset siitepölykauteen.

Siedättämisestä on saatavilla lisätietoja internetissä www.siedatyshoito.fi.

(MTV3/Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Allergia- ja Astmaliitto

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot