Mainos
Mainos

Amerikkalaiset eivät enää halua kauneusleikkauksia

Plastiikkakirurgit kertovat, että taantuma on kääntänyt kauneusleikkausten määrän laskuun Yhdysvalloissa. Terveysvakuutukset eivät nimittäin kata kauneusleikkauksia.

Amerikkalaiset eivät enää hanki nenäleikkauksia, rasvaimuja tai silikonirintoja samaan tahtiin kuin ennen. Tuoreen raportin mukaan kauneusleikkausten määrä on laskenut Yhdysvalloissa 18 prosenttia viime vuodesta.

Tutkimus kertoo, että viime vuonna kauneusleikkauksia tehtiin 1,9 miljoonaa. Vuonna 2005 luku oli vuonna yli 2 miljoonaa.

Tärkein syy leikkauksien vähentymiseen on taantuma. Kosmeettiset korjaukset, kuten nenäleikkaukset ja rintojen suurentaminen, maksavat tuhansia dollareita, eivätkä normaalit terveysvakuutukset kata niitä.

Viime vuosikymmenien aikana tapahtunut kauneusleikkausbuumi tuntuu olevan lopuillaan. Lääkärien mukaan mielipide peilaa yhteiskunnan kulttuurillisia ja taloudellisia trendejä.

– Nykyään ihmiset käyttävät enemmän harkintaa eivätkä halua radikaaleja toimenpiteitä, plastiikkakirurgi Michael Hall kertoo.

Vaikka leikkauksien määrä on laskussa, halvempien toimenpiteiden kuten botoxin käyttö on lisääntynyt. Ihmiset haluavat edelleen tehdä muutoksia kehossaan, mutta tavat ovat muuttuneet.

Muutos näkyy myös rintaleikkauksissa. Ennen taantumaa naiset valitsivat suuremman koon silikonit, nykyään valitaan luonnollisempi look.

Alalla pohditaan mikä on pitkäaikainen kehityssuunta. Toiset arvelevat kyseessä olevan pysyvä muutos, mutta kaikki eivät usko, että plastiikkakirurgiakupla olisi puhjennut.

– Niin kauan kuin miehillä ja naisilla on kädessään peili, on tarvetta plastiikkakirurgialle, sanoo tohtori Elliot Jacobs.

(MTV3/Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: American Society for Aesthetic Plastic Surgery

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot