Mainos
Mainos

Anteeksiantaminen voi pidentää elämää!

Tuore tutkimus paljastaa, että anteeksiantaminen on hyväksi terveydelle.

Kun läheinen loukkaa sinua, voi joskus olla vaikea antaa anteeksi. Niin kannattaa kuitenkin tehdä, sillä se on hyväksi omalle terveydelle.

Vihasta irti päästäminen voi pidentää elämääsi, sillä loukkausten vatvominen nostaa verenpainetta. Korkea verenpaine puolestaan lisää sydänkohtauksen ja halvauksien riskiä.

Kalifornian yliopiston tekemän tutkimuksessa henkilöt, jotka päästivät irti vihastaan vähensivät samalla piikkejä verenpaineessa.

Tutkijat pyysi 200 vapaaehtoista muistelemaan tapahtumaan, jolloin ystävä oli loukannut heitä. Puolta tutkimushenkilöistä pyydettiin pohtimaan mikä heidät oli suututtanut, ja puolta testiryhmästä kehotettiin miettimään ystäväänsä anteeksiantavalla tavalla.

Tutkijat seurasivat osallistuneiden verenpainetta ja sydämen lyöntinopeutta. Tohtori Britta Larsenin mukaan "vihaisen" ryhmän kohdalla huomattiin radikaalimpaa verenpaineen nousua kuin "anteeksiantavan" ryhmän kohdalla.


Lähde:Daily Mail

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot